Skateboarden, breaken, 3×3 basketbal, inline-skaten, parkour, straatvoetbal, BMX-en, boulderen of calisthenics. Urban Sports zijn heel divers. Vaak onderdeel van de identiteit van jonge Amsterdammers en nauw verbonden met mode, muziek, dans en beeldende kunstvormen. Veel van deze sporten groeien snel. Praat en denk mee tijdens deze participatiebijeenkomst over een groter podium voor Urban Sports. Wat heeft de stad nodig op het gebied van openbare ruimte en accommodaties, aanbod en programmering, evenementen en topsport? We gaan in gesprek met urban sporters, urban sportcommunities, ondernemers, influencers en andere belanghebbenden.

Dit programma is rond 15:00 uur afgelopen. Wil je alléén kijken? Kijk dan vanaf 13:00u mee via onze LIVECAST.

Urban Sports winnen in Amsterdam steeds meer aan terrein. Om de ontwikkeling van deze manier van sporten te stimuleren gaan wij tijdens deze bijeenkomst met elkaar aan de slag in de vorm van een online participatiesessie. We gaan in gesprek over ervaringen, wensen en verwachtingen rondom Urban Sports. Het doel van de bijeenkomst is om input op te halen voor een gemeenschappelijk geformuleerde ambitie voor Urban Sports in Amsterdam. Tevens biedt het de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen kansen te ontdekken.

Wat gaan we doen

We trappen af met Wethouder Sport Simone Kukenheim. Met haar gaan we in gesprek over het belang van Urban Sports en de ambities van de stad Amsterdam.

Ter inspiratie volgen hierna enkele filmpjes en een presentatie van Cees Thomassen. Cees is werkzaam bij het Innovatienetwerk Jeugd van de regio Hart van Brabant, aanjager bij het Urban Playground 013 platform, oud directeur Hall of Fame & Ladybird Skatepark en sinds het begin betrokken bij het B5 Urban Platform. Met hem gaan we in gesprek over hoe de hardware en software van Urban Sports elkaar versterken.

Vol inspiratie gaan we online in groepjes uiteen om met elkaar na te denken en ervaringen uit te wisselen. Hierna volgt een plenaire terugkoppeling en gaan we in gesprek met Wethouder Simone Kukenheim.

We sluiten af met een spoken word aka slam poetry van Arjen Heus. Arjen is de oprichter van PLYGRND.city. Samen met voornamelijk jongeren, maar ook andere bewoners probeert hij sociale vraagstukken aan te pakken door met concrete oplossingen te komen. Sport en beweging vormt een rode draad in de activiteiten van PLYGRND.city. Met kleine interventies probeert Arjen sport en beweging in de stad te stimuleren.