The Trees Will Remain laat het steeds veranderende stadslandschap van Nieuw-West zien. Deze foto-expositie van fotograaf Karin van de Wiel is de afgelopen twee maanden te zien geweest in New Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1). Vandaag is de laatste dag waarop de tentoonstelling te bekijken is, dus grijp je kans en kom langs! De deur staat open van 14:00 – 18:00 uur. Van 14:00 – 16:30 uur geven kunstenaars/designers/visueel vormgevers én ervaren zine makers Kendal Beynon en Camilo García Aycardi een Zine Making Workshop. Tijdens de workshop dagen Kendal en Camilo je uit om na te denken over beeldvorming en reageer je op het werk van Karin (o.a. door het verknippen van haar ‘misprints’). Het aantal plekken voor deze workshop is beperkt, dus meld je aan via de RESERVEER-knop rechtsboven als je wilt deelnemen.

Folding Experiences: A Zine Making Workshop

Let op: de voertaal tijdens deze workshop is Engels.

Photographs expose a snapshot of a moment in time, but how can we construct a fuller picture of our changing landscape? Kendal Beynon and Camilo García Aycardi are inviting you to join them in a zine-making workshop to play with lived experiences, untold stories and alternative perspectives using your memories and material from Karin van de Wiel’s photo exhibition, The Trees Will Remain. During the workshop you can join Kendal and Camilo with photographs of your choice taken in the area, and together, playing with images, misprints and zine folding structures, you will make new stories of the ever-changing neighbourhood, Amsterdam Nieuw-West.

Over de expositie

De wijken van Nieuw-West zijn volop in ontwikkeling, met als gevolg een snel veranderend stedelijk landschap. De tentoonstelling The Trees Will Remain laat deze transformatie zien door de analoge lens van fotograaf Karin van de Wiel. Het toont de sloop van gebouwen en het verdwijnen van objecten in de openbare ruimte, wat vaak de aanleiding is om omwegen te nemen.

Tijdens het fotograferen viel steeds op dat de bomen stevig stonden als symbool van volharding te midden van voortdurende verandering; niet álles wordt anders. Hoewel verandering voor velen onrust met zich meebrengt, biedt het ook ruimte aan groei en vooruitgang. Bezoek The Trees Will Remain om het veranderende landschap van het Nieuwe Westen te ervaren en je af te vragen wat jij belangrijk vindt in jouw omgeving.

Over de maker

Fotograaf Karin van de Wiel woont en werkt in Amsterdam Nieuw-West. In haar werk houdt ze zich bezig met de ruimtelijke omgeving van dit stadsdeel en haar bewoners. Haar eerdere project Rondje Sloterplas bestond uit portretten van bezoekers van de Sloterplas, het blauwe hart van Nieuw-West. Karin studeert momenteel de master Photography & Society aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.

Dit project is mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), New Metropolis Nieuw-West en Theater van Deyssel.

ProgrammareeksNieuw-West in Beeld

Onder de noemer Nieuw-West in Beeld denken we na over de beeldvorming van dit Amsterdamse stadsdeel én gaan we er zelf actief mee aan de slag. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Het is dan ook een buurt met vele gezichten. We zien ook dat de stad constant aan het veranderen is. Wij vinden het belangrijk om hier bewust bij stil te staan en na te denken over hoe we dit stadsdeel vastleggen.