The Trees Will Remain laat het steeds veranderende stadslandschap van Nieuw-West zien. Deze foto-expositie van fotograaf Karin van de Wiel is van 31 maart tot en met 3 juni te zien in New Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1). De opening is op vrijdag 31 maart, met vrije inloop van 17:00-21:00 uur. Om de feestelijkheid te vergoten is DJ Eksteroog van Buurtwerkplaatjes van de partij. Neem zelf vinylplaten mee als je zin hebt om de draaitafel over te nemen! Tot dan!

Met in dit programma
Karin van de Wiel
Fotograaf
DJ Eksteroog
Mede-initiator van buurtwerkplaatjes
Jij
Meld je aan via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!

De wijken van Nieuw-West zijn volop in ontwikkeling, met als gevolg een snel veranderend stedelijk landschap. De tentoonstelling The Trees Will Remain laat deze transformatie zien door de analoge lens van fotograaf Karin van de Wiel. Het toont de sloop van gebouwen en het verdwijnen van objecten in de openbare ruimte, wat vaak de aanleiding is om omwegen te nemen.

Tijdens het fotograferen viel steeds op dat de bomen stevig stonden als symbool van volharding te midden van voortdurende verandering; niet álles wordt anders. Hoewel verandering voor velen onrust met zich meebrengt, biedt het ook ruimte aan groei en vooruitgang. Bezoek The Trees Will Remain om het veranderende landschap van het Nieuwe Westen te ervaren en je af te vragen wat jij belangrijk vindt in jouw omgeving.

Over de maker

Fotograaf Karin van de Wiel woont en werkt in Amsterdam Nieuw-West. In haar werk houdt ze zich bezig met de ruimtelijke omgeving van dit stadsdeel en haar bewoners. Haar eerdere project Rondje Sloterplas bestond uit portretten van bezoekers van de Sloterplas, het blauwe hart van Nieuw-West. Karin studeert momenteel de master Photography & Society aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.

Dit project is mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), New Metropolis Nieuw-West en Theater van Deyssel.

ProgrammareeksNieuw-West in Beeld

Onder de noemer Nieuw-West in Beeld denken we na over de beeldvorming van dit Amsterdamse stadsdeel én gaan we er zelf actief mee aan de slag. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Het is dan ook een buurt met vele gezichten. We zien ook dat de stad constant aan het veranderen is. Wij vinden het belangrijk om hier bewust bij stil te staan en na te denken over hoe we dit stadsdeel vastleggen.