Waar wordt jouw kleding gemaakt en waarom is het zo moeilijk om de kledingarbeiders meer te betalen? Hoor hoe de Schone Kleren Campagne verschillende merken beoordeelt en kijk naar de exclusieve vertoning van de prachtige documentaire “Machines” over het leven in een textielfabriek in Gujarat, India. Op deze pagina kun je op 24 en 25 juni de docu gratis bekijken en op 24 juni 20:30 uur hebben we een voor-/nagesprek met journalist Emy Demkes, Zoé Daemen van jeansmerk Kuyichi en Wyger Wyger Wentholt van de Schone Kleren Campagne. Met een videoboodschap van activist Anannya Bhattacharjee. Reserveer en ontvang de juiste instructies hoe je deze LIVECAST bij kunt wonen en zelfs via ZOOM mee kunt praten!

Het krijgen van een eerlijk – of zelfs leefbaar – loon is voor veel mensen in de kledingindustrie normaal al een groot probleem en met de corona-crisis wordt het alleen maar erger. Fabriekswerkers krijgen maanden geen loon of worden zonder geld naar huis gestuurd.

Waarom is het zo moeilijk dit probleem op te lossen? Wat doen kledingmerken en retailers? En waar koop jij jouw kleding?

 

Dit programma is ontwikkeld door
Thomas van de Sandt
Programmamaker Duurzame Stad
In samenwerking met