Amsterdam Zuidoost heeft een nieuw dagelijks bestuur met drie stadsdeelbestuurders. Zij zullen de komende vier jaar betrokken zijn bij de beslissingen die over het stadsdeel worden gemaakt. Veel van de huidige plannen in Zuidoost hebben te maken met groei: er komen gebouwen, woningen, banen en mensen bij. Hoe kijken de nieuwe stadsdeelbestuurder naar de huidige ontwikkelingen in Zuidoost? Wat zijn hun plannen en ambities? Hoe hopen ze bij te dragen aan een verantwoorde groei waarin iedereen mee kan komen? Reserveer je plekje in de zaal en maak kennis met de nieuwe stadsdeelbestuurders en hun plannen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

De portefeuilleverdeling van het nieuwe dagelijks bestuur is bekend! In dit programma maken we kennis met de nieuwe, en al zittende, stadsdeelbestuurders Tanja Jadnanansing (PvdA & voorzitter), Raoul White (Groenlinks) en Vayhishta Miskin (Bij1).

Zij zullen eerst gezamenlijk hun plannen, ambities maar ook uitdagingen delen als dagelijks bestuur. Vervolgens gaan we dieper in op de individuele portefeuilles en de opgaven die daarbij horen.

Naast dat de bestuurders hun visie delen, geven we het woord aan een aantal betrokken personen uit het maatschappelijk veld om huidige knelpunten, maar ook kansen op tafel te leggen. Jolanda Spoel (Directeur Bijlmer Parktheater) kaart het belang aan van ruimte voor kunst en cultuur in Zuidoost. Cherrelle Bedford (projectmanager wonen bij Prospect Eleven) zal een aantal van de huidige opgaven rondom wonen delen. Annemarie Tiebosch (sociaal en cultureel ondernemer, kwartiermaker en groene stadmaker in Zuidoost) deelt een aantal de opgaven rondom community en groen in Zuidoost en wat er moet gebeuren om de betrokkenheid van bewoners te stimuleren.

Uiteraard bieden we genoeg ruimte voor het publiek om vragen te stellen en onderwerpen aan te kaarten!

DossierZuidoost Groeit
Leefbaar
De moderator van dit programma is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
ProgrammareeksZuidoost Groeit

Zuidoost ontwikkelt zich in rap tempo. Met het plan om circa 40.000 woningen te bouwen tot 2040 en daarbij horende voorzieningen zoals scholen, winkels, horeca, uitgaansgelegenheden, zorg, sportvelden en parken groeit dit stadsdeel enorm. Tijdens deze reeks voeren we gesprekken over de fysieke ontwikkelingen in en rondom dit stuk Amsterdam. Wat betekenen al deze nieuwe ontwikkelingen voor de bewoners en ondernemers van Zuidoost? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Zuidoost de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen? Luister en praat mee.