In deze september editie gaan we het hebben over hypermasculiniteit. Een psychologische term voor de overdrijving van man stereotiep gedrag, zoals een nadruk op fysieke kracht, agressie, en seksualiteit. Welke invloed heeft de media bij het creëren van gender gedrag? Op welke manier hebben maatschappelijke verwachtingen invloed op de rolpatronen en welke negatieve gevolgen zijn er hierdoor op de mentale welzijn van mannen? Welke verschillen zijn er op de kijk naar masculiniteit als je de oudere generatie vergelijkt met de jonge generatie? We gaan erover in gesprek met Kenneth Okorley en Joshua Nieli.

Ook gaan we het hebben over de status in Afghanistan. In Afghanistan heerst er al decennialang oorlog, de meest recente is naar aanleiding van de inval door de VS in 2001. Twintig jaar later, een aantal weken geleden, hebben de VS zich teruggetrokken en verkeert het land in rep en roer. De Taliban is weer aan de macht en het is extreem onveilig voor Afghanen in het algemeen, maar voor etnische minderheden, vrouwen en de LGBTQ+ gemeenschap in het bijzonder. Wat is de status nu in Afghanistan en hoe verwacht men dat de toekomst eruit zal zien?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Inloop programma 19:30 uur

Start programma 20:00 uur

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksAlkebulan Late Night Talks

Welkom bij je favoriete talkshow!