Wie heeft besloten dat uit de kast komen een overgangsritueel is voor niet-heteroseksuele mensen? Waarom hoeven hetero’s of cis-mensen dat niet te doen? Regisseur Esmée van Loon gaat op zoek naar een antwoord op de vraag voor wie we nou eigenlijk uit de kast komen. Doen we dat voor onszelf of voor de mensen om ons heen? Wie heeft die kast eigenlijk verzonnen? Jongeren vertellen openhartig over hun coming-out en waarom ze het lastig blijven vinden.

Samen020

Beteken iets voor een ander en doe mee aan Samen020, de Amsterdamse Week van de Mentale Gezondheid 2022! Van 10 tot en met 16 oktober word je op meer dan 20 pekken in de stad gratis geïnspireerd om aan de slag te gaan met je mentale gezondheid.
Dit jaar organiseren we activiteiten met als thema: Samen020. Want samen zijn wij Amsterdam. We hebben elkaar nodig voor een bloeiend leven. Iets betekenen voor elkaar is hierin belangrijk. Dat kan van een kopje koffie drinken met een nieuwe buur tot een disco organiseren. Iets betekenen voor een ander helpt bij het verminderen van stress, verdiept nieuwe contacten en geeft nieuwe inzichten. Ook kan het je gevoel en zelfverzekerdheid positief beïnvloeden. Laat je inspireren in talkshows, buurtbijeenkomsten, een schilderworkshop in het Van Gogh of de ‘Lekker in je Vel’ markt. Alle activiteiten in de Week vind je hier: https://thriveamsterdam.nl/samen020.
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Bo Hanna
Journalist