In Sander en de kloof stelt Sander Schimmelpenninck de vermogens- en kansenongelijkheid aan de kaak. Als telg uit een welvarende familie weet hij als geen ander hoeveel mogelijkheden de rijken hebben en vraagt hij zich af of deze economisch welgestelden niet veel meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen voor het algemeen belang. Wat moet er gebeuren om de kloof te dichten?

!! Dit programma is helemaal vol gereserveerd. Helaas werken wij niet met een wachtlijst. Soms annuleren andere bezoekers hun reservering, dan komt er een plek vrij. Houdt de website in de gaten om te kijken of dat eventueel is gebeurd.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Tijdens de meet up kijken we samen de laatste aflevering van de serie. Aansluitend volgt onder leiding van Maaike Schoon een gesprek met meerdere gasten waaronder de Amsterdamse wethouder voor Onderwijs, Armoede en Inburgering Marjolein Moorman (PvdA), wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Vincent Karremans (VVD), voormalig partijvoorzitter SP Ron Meyer, de Engelse economische commentator Grace Blakeley (via zoom), de Iraans-Deense oprichter van Millionaires for Humanity Djaffar Shalchi die pleit voor belastingverhoging van de allerrijksten, columnist, oprichter van Leren voor de toekomst Darine El Houfi, adviseur bij raad voor volksgezondheid en samenleving Tim ‘S Jongers , columnist Eveline van Rijswijk, Sander Schimmelpenninck én het publiek.

Ook wordt de winnaar van de essaywedstrijd bekend gemaakt.

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Maaike Schoon
Journalist, redacteur Buitenhof