Werken is de hoeksteen van onze samenleving; onze steden zijn erop gebaseerd. Maar ruimte voor werk staat onder druk. De focus op woningbouw leidt ertoe dat de maakindustrie en bedrijven met minder economische slagkracht uit de stad worden gedrukt. Mengen van wonen en werken kan een oplossing zijn maar het is voor veel partijen (ontwikkelaars, beleggers, gemeente) niet zo duidelijk hoe je dat kunt aanpakken. Er is behoefte aan integraal advies over hoe je tot resultaten kunt komen. Om kennis te bundelen en een integrale aanpak te ontwikkelen verenigen een aantal organisaties zich in de coalitie: “Ruimte voor Werk”. Hoe zorgen we ervoor dat bedrijven de stad niet hoeven te verlaten?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Deze avond is de lancering van de coalitie Ruimte voor Werk. De coalitie presenteert haar plannen waarna we met het publiek, experts en ervaringsdeskundigen in gesprek gaan. Waar liggen de grootste uitdagingen en loop je in de praktijk tegenaan? Wat wil je de coalitie meegeven, welke onderwerpen moeten zij zich de komende tijd op focussen?

Informatie over het programma:

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Wout van der Heijden (Kickstad) waarom de coalitie is ontstaan en wat het doel ervan is. Daarna gaat Bernardina Borra (The Spontaneous City) in op een aantal thema’s, zoals transformaties op wijkniveau, menging in winkelstraten en winkelcentra en menging op grotere bedrijventerreinen. Vervolgens gaan we in gesprek met Mieke Verschoor (zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Mixed Zones bij AM), Sander van Schijndel (investeringsmanager die bij OMU werkt aan herstructurering en transformaties van werklocaties), stadmaker en gebiedsontwikkelaar Jurriaan van den Eijkhof en wijkontwikkelaar en ondernemer Huib Koel. Zij gaan reageren op de integrale aanpak van de coalitie. Tot slot is er ruimte voor een open gesprek met de zaal, de experts en de leden van de coalitie over enkele dilemma’s die zich aandienen.

Presentatie Ruimte voor werk.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator