Schoon vervoer komt binnen handbereik en het is nog zelfladend ook! Volgend jaar daadwerkelijk te koop: de zonne-auto. Solar cars zijn elektrische auto’s met ingebouwde zonnepanelen. De automotive campus in Helmond levert dit najaar het prototype van de Lightyear One af, die 150.000 euro moet gaan kosten. Een auto die heel efficient is en niet gericht op snelle acceleratie. En bij Sono Motors in München komt de Sion te koop, een stadsauto voor 25.000 euro. Opmerkelijk is dat deze ‘solar mobility’ sector wordt aangevoerd door de trotse jonge maakindustrie uit West-Europa en nu eens niet door het machtige Silicon Valley uit de Verenigde Staten. Ondertussen ontwikkelen het Solar Team Eindhoven en Squad Mobility alweer nieuwe mobiliteits-concepten. VPRO Tegenlicht test de kersverse modellen en spreekt met de ontwerpers over hun dromen en de hinderpalen.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
ProgrammareeksTegenlicht Meet Up

In de week na de uitzending van de Tegenlicht documentaire, zetten we -aan de hand van filmfragmenten - het gesprek voort, samen met de filmmaker, relevante gasten en het publiek.