Door de corona-crisis is het toerisme in Amsterdam in één klap stilgevallen. De stilte doet menig ondernemer pijn, tegelijkertijd is het een adempauze die mogelijkheden biedt. Eindelijk is er tijd om een blik vooruit te werpen: wat voor toeristische bestemming wil Amsterdam straks zijn? In deze LIVECAST deelt wethouder Victor Everhardt, onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille toerisme, zijn visie op het toerisme. Daarnaast pitchen diverse betrokkenen, van ondernemers tot bewoners, hun ideeën.

Met in dit programma onder anderen
Victor Everhardt
Wethouder Financiën en Economische Zaken bij Gemeente Amsterdam
Elena Simons
Medeauteur The Untourist Guide To Amsterdam
Remco Groenhuijzen
Algemeen directeur Mövenpick Hotel Amsterdam & voorzitter Luxury Hotel Overleg

Deze LIVECAST vormt de afsluiting van het Reinvent Tourism Festival, dat van 23 mei tot 2 juni grotendeels online zal plaatsvinden. Tijdens het festival zullen belanghebbenden, bewoners en bezoekers via verschillende vormen de koppen bij elkaar steken om na te denken over Amsterdam als toeristische bestemming na de corona-crisis. Hoe kan het toerisme op alle vlakken duurzamer worden?

Tijdens deze livecast zal wethouder Victor Everhardt uitgebreid worden geïnterviewd. Ook reageert hij op ideeën die tijdens het festival zijn ontstaan. Drie specifieke onderwerpen/vragen zullen tijdens de LIVECAST voornamelijk aan bod komen:

  • De toerismebeleid van de gemeente Amsterdam.
  • Hoe kan de toeristische sector meer bijdragen aan het welzijn van Amsterdam en zijn bewoners?
  • Wat moet het imago van Amsterdam worden dat de wereld over gaat?

 

Dit programma is ontwikkeld door
Daan Dekker
Programmamaker Ruimtelijke Stad
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Michiel Hulshof
Co-founder Tertium
ProgrammareeksFair Tourism

Hoe kan toerime in de toekomst eerlijk en duurzaam?