De cirkel is rond! De afgelopen drie jaar werkten Waag, Pakhuis de Zwijger, BMA Techne en de gemeente Amsterdam aan het circulair maken van textielstromen in de metropoolregio Amsterdam. Van de publicatie van het RELOW booklet tot het opzetten van de Swapshop op de Haarlemmerdijk en van het beklinken van de DENIM Deal met ondernemers, naar de spannende textielrace op scholen, tot het circulair inkopen van zorgschorten en last but not least korting bij de kleermaker met de Stadspasactie. Hoor de ervaringen binnen het project en hoe we hier in de regio op kunnen voortbouwen.

Let op: als je reserveert voor dit onderdeel, reserveer je voor het overkoepelende programma van het Cirular Textile Festival. Met jouw aanmelding ben je welkom bij alle onderdelen van het festival.

Dit programma is onderdeel van het REFLOW Circular Textile Festival. Voor het volledige overzicht van de programmering klik hier.

DossierReflow
Group 5 Circulair
ProgrammareeksReflow

Laat je textiel niet in rook op gaan! Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel in de prullenbak en worden verbrand. Help mee dit te stoppen en alle waarde uit textiel te halen. Van kleding tot schoenen en van handdoeken tot beddengoed en gordijnen. Koop minder nieuw, ruil, verkoop of geef weg, repareer en recycle. Partners van het Amsterdam Textiel Reflow project zijn; gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, BMA-Techne en Waag. Gesubsidieerd EU horizon 2020.