Volg het maandelijkse gesprek, gepresenteerd door dagelijks bestuurslid Sandra Doevendans én Najim el Yarchouhi, met verschillende bewoners, ondernemers en sleutelfiguren uit Nieuw-West. Met deze dialogen streven we ernaar de verbinding te versterken en bruggen te slaan in ons netwerk. Tijdens deze editie gaan we in gesprek over een periode van bezinning. De vastenperiode waar veel bewoners aan meedoen is dichtbij. Stichting de Buurtbuik is te gast om te vertellen hoe zij voedselverspilling tegengaan. We praten over hoe bewoners ontspanning vinden in sporten tijdens de ramadan en welke economische kansen er zijn voor onze ondernemers. Kom langs, verbind, leer en laat je inspireren door de diverse verhalen die deze avond tot leven brengen. De avond is voor iedereen toegankelijk.

Locatie: New Metropolis Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam).

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over de sprekers

Milana van der Werf is voorzitter van BuurtBuik Nieuw-West, deze stichting bereidt gezonde en gratis maaltijden van gered voedsel van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers uit de buurt halen het eten op bij lokale leveranciers en koken er een lekkere maaltijd van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet namelijk nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn. En echt iedereen is welkom. Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid. In 2017 is Buurtbuik Nieuw-West begonnen met gratis maaltijden serveren in de Plint in Amsterdam. Daar koken ze normaal gesproken één keer per week een heerlijke driegangenmaaltijd. Momenteel delen ze wekelijks soep uit vanuit Stichting de Brug. Op 11 februari bestaat de afdeling van BuurtBuik in Nieuw-West maar liefst 7 jaar en binnenkort openen ze hun tweede locatie!

De in Amsterdam geboren Sükrü Kirtis maakte al op jonge leeftijd kennis met de Ney, een voorloper van de moderne fluit. Met de steun van verschillende leraren en neyzen ontwikkelde hij zich tot virtuoze bespeler en gaf hij concerten in concertzalen zoals het Koninklijke Concertgebouw, Meervaart en Theater Zuidplein. Naast het geven van concerten met het NBE (Nederlands Blazers Ensemble), een van de toonaangevende orkesten in Nederland, nam hij deel aan programma’s in verschillende landen zoals Frankrijk, België en Duitsland. Şükrü is actief in solo-, kamermuziek- en koorensembles.

ProgrammareeksDoevendansen met Nieuw-West

Maandelijks gesprek tussen stadsdeelbestuurder Sandra Doevendans en bewoners over verschillende thema’s die spelen in Nieuw-West.