Onlangs werd bekend dat Pride 2023 een nieuwe vorm en naam krijgt, namelijk Queer & Pride Amsterdam. Queer Amsterdam, een nieuwe initiatief bestaande uit verschillende LHBTQI+ organisaties zal van 22 juli tot 28 juli de Pride in 2023 organiseren. Stichting Pride Amsterdam is verantwoordelijk voor het tweede deel van Pride. Queer Amsterdam staat voor zeggenschap, autonomie en onafhankelijkheid en strijd voor de meest gemarginaliseerde LHBTQI+ gemeenschap in onze community. Samen met jullie willen we het programma vormgeven voor Queer & Pride 2023. Kom naar deze bijeenkomst en laat je stem horen!

Meer informatie

Queer Amsterdam trapt op 22 juli af met de manifestatie Pride Walk. De rest van de dagen zijn vrijwel oningevuld omdat Queer Amsterdam ten dienst wilt staan van de de queer & trans community in Amsterdam en daarbuiten. Naast anti-discriminatie en (inter)nationale solidariteit met de meest gemarginaliseerden in de gemeenschap zijn ook zeggenschap, onafhankelijkheid en autonomie leidende waarden.

Na een voorstelronde van de mensen achter Queer Amsterdam en een samenvatting van het proces dat ons hier gebracht heeft, is er ruimte voor veel input. Wat wil jij organiseren? Waar zou een Queer & Pride aan moeten voldoen? Hoe verhouden we ons tot het internationale veld? We kunnen alvast niet wachten om gezamenlijk en luidkeels onze stemmen te laten horen.