Nu de lockdown langzaam wordt afgebouwd, komt het openbare leven weer op gang. Wat nieuwe vragen oproept over hoe we gaan wonen, werken, reizen, maar ook zorgen en ontspannen. Eigenlijk moet het complete sociale verkeer opnieuw worden ingericht. Daar zijn ontwerpers dan ook al druk mee bezig. Wat kunnen we voor innovatieve ideeën verwachten vanuit de designwereld en wat niet? Welke problemen komen ontwerpers daarbij tegen? Maar vooral: hoe maken we van deze gelegenheid gebruik om onze leefomgeving beter te maken?

  • Met Jelle van der Ster praten we over de rol van tech in de 1,5-meter-samenleving in het algemeen, en ‘de Corona-app’ in het bijzonder. De door SETUP geïnitieerde appathon – een open call voor een alternatieve Corona-app – is daarbij het vanzelfsprekende vertrekpunt.
  • Wat is de invloed van COVID-19 op onze winkels en horeca, hoe zien we het virusvrije kantoor voor ons en wat kunnen we nog verwachten aan nieuwe interieurs en meubels? Deze vragen zullen we voorleggen aan de hoofdredacteur van designmagazine FRAMƎ, Robert Thiemann.
  • Dries Verbruggen vertelt over Creatives tegen Corona, een Vlaams initiatief van ontwerpers voor innovatieve producten voor de zorg. Allemaal open-source en digital distributed.
  • Het pamflet Neo-Hygiëne gaat over een prikkelende inrichting van de openbare ruimte die handsfree en 1,5-meter-afstand-proof is. Govert Flint ontwerpbureau Enrichers geeft een toelichting.

© Govert Flint / ontwerpbureau Enrichter

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Jeroen Junte
Author, moderator and journalist
ProgrammareeksDesign Digger Live

Talkshow over design van Nederlandse en internationale bodem.