Stichting Nachtburgemeester Amsterdam nam in 2019 het initiatief om een programma te ontwikkelen dat de verantwoordelijkheid voor sociale veiligheid en inclusie bij de clubs legt, ClubEthics. Wat is er veranderd sinds de lancering? Welke thema’s spelen er sinds de heropening van het nachtleven? Wat is de rol van de industrie in het waarborgen van onze doelstellingen? En waarom is dit ook van maatschappelijk belang? Moderator Dymphie Braun bespreekt met de clubs en andere betrokkenen de stappen die ze hebben ondernomen en vraagt hen hun succesverhalen en leermomenten te delen.

Met: Isabel Wiltenburg (projectmanager ClubEthics, Stichting Nachtburgemeester Amsterdam), Ramon de Lima (Nachtburgemeester Amsterdam), Juliënne Beijer (projectleider safer clubbing & sociale veiligheid, Stichting Sexmatters), Jil Robbers (algemeen manager, De Special Social Club) en Annabelle Koeleman (operationeel manager, De Special Social Club), Jean-Pierre Fisher (Radio Radio), Ruben van Beek (Trimbos), artiest/DJ Helena Castro, Romy Loe A Foe (initiatiefnemer Spielraum Awarness Team), Pieter de Kroon (Chicago Social Club en Overleg Amsterdamse Clubs) en Pim Evers (Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam).

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Clubs geven aan (sociale) veiligheid belangrijk te vinden maar het ontbreekt ze aan de juiste kennis en tools. In samenwerking met Stichting Sexmatters is gewerkt aan een programma dat trainingen en handvatten biedt voor clubpersoneel om preventief en de-escalerend te handelen in ongewenste situaties. Samen schreven ze de Code of Safer Clubbing en begeleiden ze clubs met het schrijven van eigen beleid. De missie: samen verantwoordelijk voor een veilig en inclusief nachtleven. In 2021 startte de eerste lichting clubs en inmiddels hebben nog zeven Amsterdamse clubs zich aangesloten bij het programma.

In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Dymphie Braun
Programmamaker & moderator