Online gamen is voor velen een bron van ontspanning en vermaak, en een belangrijk deel van hun sociale leven. Voor anderen een onontdekte wereld vol vreemde beelden, geluiden en gebruiken. Deze wereld heeft echter ook een keerzijde, een recent artikel in de Volkskrant belichtte het seksisme en de haatcultuur in de chat van online games. Uit onderzoek van de gemeente Amsterdam blijken deze in deze chats racisme, antisemitisme, bedreigingen, stalken, seksisme en sextortion aan de orde van de dag, net als de verspreiding van complottheorieën en extremistisch gedachtegoed. Waar komt deze cultuur vandaan en hoe keren we het schip? Eén voorbeeld is Hackshield, een programma om gamers en niet-gamers weerbaarder te maken in de digitale wereld.

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma gaan we op zoek naar de wereld achter online gaming. Met onderzoekers, gamers en met experts van o.a. de gemeentes Utrecht en Amsterdam duiken we in deze online leefwereld.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Programmamaker