Amsterdam zit boordevol verhalen en tóch staat niet ieders verhaal in het daglicht. Deze verhalen krijgen een podium tijdens de reeks ‘Ongehoorde Verhalen’, een initiatief van Storytelling Centre. Tijdens deze tweede editie is het woord aan de Black Queer Community. Jewell Bergen en Dayo Markelo nodigen verschillende gasten uit om te vertellen over de ballroom scene, over zichzelf en over het familiegevoel dat ze in de community vinden. Zowel de grote namen van de Nederlandse Ballroom, als ‘jonkies’ geven acte de présence.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over het programma

Na haar jeugd doorgebracht te hebben in het theater, was Jewell op zoek naar een nieuwe plek: een nieuwe community waar ze zichzelf kon zijn. Deze plek vond zij in de ballroomscène. Ook Dayo vond een plek in de ballroomscène en heeft de afgelopen jaren flink opgetreden en geconcurreerd; waarbij Dayo het randje opzoekt en aandacht vraagt voor de veelzijdigheid van BIPOC en hoe verschillend deze groep seksualiteit en vreugde ervaart en waarneemt. Samen zullen zij het gesprek leiden en hierbij zullen zij – samen met bekende en minder bekende gastsprekers uit de scène – vooral ingaan op:

  • Hun ervaringen en belevingen in de ballroomscène;
  • Hoe zij de toekomst van de ballroomscène willen vormgeven;
  • Wat hun verwachtingen zijn voor die toekomst;
  • En tot slot: hun wensen voor de scène.
Dit programma is ontwikkeld door
Partners
De moderator van dit programma is
Jewell Bergen
Moderator
Dayo Markelo
Moderator