Hoe transformeren wij onze huidige stedelijke, regionale, landelijke en mondiale economie naar een meer duurzame, eerlijke en meer op publieke waarden en mensenrechten georiënteerde samenleving? Hoe brengen we samen de steeds groter wordende tweedeling in onze samenleving tot stilstand?

Sprekers

  • Onderzoeksjournalist en historicus Sander Heijne bracht afgelopen juni het boek ‘Fantoomgroei’ uit. Hierin laat hij zien waarom we steeds harder werken voor steeds minder, en waarom de economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde.
  • Faiza Oulahsen is hoofd Klimaat & Energie bij Greenpeace. Ze was jarenlang werkzaam bij Greenpeace als campagneleider, en is expert op het gebied van klimaat, energie, handelskwesties, duurzaamheid en klimaatonderhandelingen.
  • Als directeur van Ondernemersorganisatie ORAM houdt Kees Noorman zich bezig met de betrokkenheid van ondernemers bij de vormgeving van Amsterdam en een daadkrachtig bestuur in de Metropoolregio.
  • Sophie Kwizera is beleidsadviseur Natural Resources en Just Transition bij ActionAid Nederland.
  • Govert Buijs is bijzonder hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing aan de VU Amsterdam. Vanaf 2016 bezet hij de leerstoel ‘Economie in relatie tot Civil Society’, waarin hij onderzoek doet op het terrein van de humanisering van de economie.
  • Annemieke Nijhof werkt al bijna 30 jaar aan verschillende aspecten van de duurzame leefomgeving als consultant, supervisor, bestuurder en coach. Ze is onder andere lid van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur, CEO van Emulsifier en CEO van Tauw Group.