Voor de Nederlandse audiovisuele sector is een COVID-19 protocol ontwikkeld. In deze interactieve online sessie, georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Film Festival, NAPA, NCP en DAFF, wordt de praktijk van het protocol besproken. Onder leiding van moderator Joost de Vries spreken o.a. Manoushka Zeegelaar, Guido van Gennep, Doreen Boonekamp en Dorien Manshanden over de praktijk van het protocol. Hoe moet je het protocol lezen, wat zijn de belangrijkste gevolgen en wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Sprekers

Manoushka Zeegelaar Breeveld (DAFF, ACT) is actrice, zangeres en schrijver en was te zien in o.a. De Libi, Tom Adelaar, Sonny Boy, Noord/Zuid en Kleine IJstijd en speelde in voorstellingen van Orkater, Bijlmer Parktheater en Urban Myth.

Guido van Gennep (DAFF, NSC) is werkzaam als Director of Photography van speelfilms, commercials en videoclips, waaronder Tonio, Oorlogswinter, Suskind en Petticoat. Daarnaast vertegenwoordigt hij als bestuurslid bij de DAFF de sectie Camera/VFX en werkte hij mee aan de totstandkoming van de Toolkit en de bijbehorende app.

Doreen Boonekamp is als zelfstandig consultant internationaal en in Nederland actief in diverse bestuurs- en adviesfuncties, en o.a. directeur-bestuurder a.i. bij het Nederlands Film Festival voorzitter van de OMC-Group of Member States’ Experts on Co-production en voorzitter van de werkgroep die het COVID-19-protocol heeft opgesteld.

Dorien Manshanden is Manager HR bij MediaLane. MediaLane ontwikkelt en produceert TV (o.a. Even tot Hier, Ranking the Stars, TV Show, Kees & Co) LIVE (o.a. Holland zingt Hazes, André in Ahoy) én Theater (Hello, Dolly!). Binnen MediaLane is zij verantwoordelijk voor het arbobeleid en derhalve voor alle maatregelen rondom COVID-19.

Moderator Joost de Vries is eigenaar van productiebedrijf An Original Picture, managing director van post production trainingsprogramma Amsterdam Post Lab en kwartiermaker van de Ontwikkelinstelling Film en Audio Visuele Media.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Joost de Vries
Moderator
ProgrammareeksCultuursector in crisis

Door de coronacrisis is de toekomst van de culturele sector onzeker. Solidariteit is de hoogste vorm van cultuur, en we zullen met z'n allen moeten bijdragen aan een gezond voortbestaan. Tijdens deze LIVECASTS maken we een inventarisatie van de situatie en de (financiële) impact van de coronacrisis op de landelijke, maar ook de Amsterdamse cultuursector.