De Stad

Nederland, we moeten het hebben over racisme

Het grote racismegesprek, zondag 12 juli, 20.00 uur
zondag 12 jul 2020, 20.00
zo 12 jul 2020, 20.00
Online via LIVECAST

Tijdens de NPO-themadag ‘Nederland tegen racisme’ verzorgen VPRO en Pakhuis De Zwijger samen met Lilith Mag een online en interactief gesprek over racisme. Na een maand van protesten tegen racisme, gesprekken in praatprogramma's, en artikelen en opinies in media, is het tijd om de balans op te maken. Hoe ziet institutioneel racisme in Nederland eruit en hoe komen we tot oplossingen om samen vorm te geven aan een inclusieve en open samenleving?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

In Nederland, we moeten het hebben over racisme, gaan we het gesprek aan. Aan tafel bij journalist en presentator Clarice Gargard schuiven deskundigen, mediamakers, activisten, ‘gewone burgers’, wetenschappers en historici aan, om aan de hand van het heden, het verleden en uiteindelijk met een blik op de toekomst het gesprek te voeren. Wat is er de afgelopen maand nou allemaal gebeurd? Hoe kijken onze gasten daarnaar? En naar wat voor samenleving willen we toe?

Clarice Gargard: ‘Na een roerige maand van Black Lives Matter-protesten en andere vormen van antiracistisch verzet, wordt het tijd om de balans op te maken. Het is belangrijk dat we een inhoudelijk gesprek voeren over institutioneel racisme in Nederland. Wat er speelt, maar vooral ook hoe we samen met alle burgers tot oplossingen kunnen komen. Dit zal niet het laatste gesprek worden, maar hopelijk kan het wel een begin van iets nieuws zijn.’

Het programma is onderdeel van de themadag ‘Nederland tegen racisme’, waarin alle omroepen samenwerken.

zondag 12 jul 2020, 20.00
Online via LIVECAST