Vrouwen zijn misschien wel vaker naakt op een kleedje te zien in musea dan dat ze er als maker vertegenwoordigd zijn. Om daar verandering in te brengen maken Heske ten Cate en Yuki Kho de podcast ‘Naakt op een Kleedje’, een alternatieve rolodex vol fantastische vrouwelijke makers. Dit doen ze niet alleen, iedere aflevering staat er een bijzondere vrouwelijke gast centraal die geïnterviewd wordt over een kunstwerk van een vrouwelijke maker. Met in deze special Zaïre Krieger, Touria Meliani en Sarah van Sonsbeeck.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Wat gaan we doen?
  • Sarah van Sonsbeeck komt vertellen over haar werk ‘I burn for you’ en haar ervaringen als vrouwelijke maker in de kunstwereld. Ze was tevens in 2012 de eerste winnaar van de Theodora Niemeijerprijs, de enige Nederlandse beeldende kunstprijs speciaal voor vrouwelijke kunstenaars.
  • Daarna gaan we in gesprek met wethouder van Cultuur Touria Meliani over niemand minder dan Frida Kahlo.
  • Met Zaïre Krieger bespreken we het werk van Iris Kensmil. Die geen achternaam nodig zou moeten hebben, zo veel is haar werk te zien geweest de afgelopen tijd.
  • Tussendoor horen we graag van jullie! Stel je vragen live vanuit de zaal of door te kijken via Zoom, en deel je mening via Mentimeter of Instagram.

 

Dit programma is ontwikkeld door
Kamily Al-Kahef
Programmamaker De Sociale Stad
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.