Vier dames met een beperking, Caroll Sastro, Annemieke Goudsmid, Salma Belmoussa en Pia Hendriks, hebben de handen ineengeslagen. Samen met nog veel meer collega’s willen zij dat de Integrale Toegankelijkheid standaarden, IT(s), via de wet als beleid wordt opgenomen. Daarom willen ze gaan lobbyen in de Tweede Kamer. ‘Wij willen erop kunnen vertrouwen dat IT(s) altijd als norm geldt bij zowel nieuwbouw als wel bestaande bouw en buitenruimte. De ene gemeente doet het wel de ander niet. Dit moet veranderen. Tijdens het programma leer je meer over de Integrale Toegankelijkheid standaarden vanuit de Campagne MOVE IT(s).

Praat mee via Zoom.

Voor dit programma kun je je aanmelden via:

Kijk voor meer informatie op de website van MOVE IT(S).

DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief

Achtergrond event & Validisme:
Bestaande bouwregelgeving in Nederland, met name het Bouwbesluit 2012, voldoet niet aan het vereiste in artikel 9 VN-verdrag Handicap. Het komt nog steeds voor dat gebouwen en buitenruimte niet Design for All worden gemaakt. Dit werkt validisme in de hand. Gehandicapten worden gediscrimineerd omdat zij in hun participatie worden belemmerd’.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
MOVE IT
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2022

Als onderdeel van de coalitie Samen Tegen Racisme organiseren Pakhuis de Zwijger en het Comité 21 Maart dit jaar de vierde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme. Dit in de aanloop naar de landelijke demonstratie die jaarlijks plaatsvindt in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme die valt op 21 maart. De Week Tegen Racisme 2022 biedt een interdisciplinair programma vol kunst, films, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zoals politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme.