Helen is voor biculturele LHBTQI+ personen een essentieel proces. Personen die behoren tot deze groepen hebben vaak veel meegemaakt door een gebrek aan (zelf)acceptatie en/of marginalisatie. Vaak worden de uitdagingen besproken waar deze groepen mee te maken hebben. Deze avond willen wij ons richten op het helen van jezelf en eventueel ook anderen die soortgelijke zaken hebben meegemaakt. We zullen met de panelleden bespreken hoe zij dit proces van helen aangaan. Hebben ze tips en adviezen voor anderen? Wat hebben zij meegemaakt en hoe gaan ze daar mee om?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over deze programmareeks

Nieuw-West is een superdivers stadsdeel. Hoe kunnen wij samen dit stadsdeel nog inclusiever maken? Met Stichting Prisma Groep, een stichting voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen, hosten we deze programmareeks over inclusiviteit, veiligheid, racisme en intersectionaliteit in Nieuw-West.

Tijdens het programma

Wij willen ons tijdens deze bijeenkomst vooral richten op biculturele LHBTQI+, hun vrienden en/of familieleden. Andere geïnteresseerden zijn welkom, als ze zich verre houden van racisme, islamofobie, homonationalisme, homo- en transfobie. Deze avond willen wij vooral de mogelijkheid bieden om met elkaar op een vriendelijke en respectvolle manier in gesprek te gaan.

Over de sprekers

Alex Kain is voormalig bestuurslid van Transgender Netwerk Nederland, portefeuille onderwijs en werk. Alex is Coördinatiespecialist met ervaring in de beeldende kunst/ LGBTQI+ en culturele omgevingen. Op het moment is Alex werkzaam binnen de internationale filantropie.

Jay Muller (hij/hem) is 28 jaar en woont in Amsterdam. Hij is werkzaam bij (Kick)boxing club Boogieland. Zijn passie is boksen en dit als tool gebruiken om anderen te empoweren. Sinds januari geeft Jay elk zondag gratis lessen Queerboxing. Momenteel is hij bezig om een betere (boks)coach te worden. Hij is half Surinaams en half Nederlands. Jay indentificeert zich als trans man en heeft op dit moment een heel fijne en leuke relatie met zijn partner die helemaal in Heerlen woont.

Nour Anne Abdullah is op haar vijfendertigste vanuit Koeweit naar Nederland gevlucht en ging hier binnen no time aan de slag als lhbtiq+-voorlichter op scholen en als teamlid van Trans United. Ze houdt van schrijven, fotograferen, dansen en creatieve dingen doen.

BeyonG Veldkamp is een Nederlands-Surinaamse transgender persoon, maatschappelijk werker en werkt voor Pride Amsterdam als event manager.

Over de moderator

Tahrim Ramdjan is journalist en jurist. Hij is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst, is islamitisch opgevoed en opgegroeid in de Amsterdamse Bijlmer, maar beweegt zich nu in overwegend witte werelden. Hij vertelt over zijn ervaring daarmee.

 

ProgrammareeksInclusief Nieuw-West

Nieuw-West is een superdivers stadsdeel. Maar hoe inclusief is het stadsdeel? Samen met Stichting Prisma Groep, een stichting voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen, hosten we deze programmareeks over inclusiviteit, veiligheid, racisme en intersectionaliteit in Nieuw-West.