Tijdens de Week tegen Racisme is een toegewijd team van Discriminatie.nl Regio Amsterdam fysiek in Pakhuis de Zwijger aanwezig om met jou te praten over discriminatie. Bij onze fysieke meldpunt kan je een melding maken of informatie en advies krijgen. Je kan ook (anoniem) een meldingsformulier invullen om, en als je dat wil, op een later moment hierover verder te praten. Dit kan gaan over discriminatie die je zelf hebt ervaren of nog steeds ervaart. Of het kan gaan over een voorval dat je hebt gezien waarbij een ander gediscrimineerd werd. Maar ook in jouw werk als professional loop je soms tegen dingen aan waarop je misschien niet direct een antwoord hebt of weet hoe je een situatie het beste kan aanpakken. Hierover gaan we graag met jou in gesprek.
Meer over het Meldpunt
De meldingsbereidheid om discriminatie (op alle gronden en terreinen) te melden is laag, maar 3% van de mensen die een discriminatie ervaring heeft doet hier melding van. Het is belangrijk om melding te doen, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander. Onze cijfers worden door de verschillende gemeenten meegenomen in het te maken (antidiscriminatie)beleid en wij hebben veel stakeholders en samenwerkingspartijen waarbij wij aan tafel zitten en zaken bespreekbaar kunnen maken. Mocht je tijdens één van de programma’s of workshops getriggerd raken, dan kun je bij ons je hart luchten en kijken we waar we jou op dat moment mee kunnen helpen.
Meer over Discriminatie.nl Regio Amsterdam
Discriminatie.nl Regio Amsterdam (DRA) neemt meldingen, incidenten en ervaringen van discriminatie in behandeling die betrekking hebben op de discriminatiegronden zoals vermeld in de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB), te weten: godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, herkomst/huidskleur, geslacht, nationaliteit, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, leeftijd, beperking of chronische ziekte, arbeidsduur en arbeidscontract. Naast vragen rond meldingen van en klachten over discriminatie, die mensen ervaren of als omstander gezien of gehoord hebben zetten we ons ook in voor een breed bewustzijn rond discriminatie en racisme in onze samenleving. Evenals voor het aanpakken van de vele vormen die dit veelkoppig monster kan aannemen. DRA heeft inmiddels veel deskundigheid in huis op het gebied van discriminatie en verwante thema’s zoals uitsluiting en ongelijke behandeling. Hierbij hoort een scherp oog voor de maatschappelijke processen die aan deze verschijnselen ten grondslag liggen. Onze werkzaamheden richten zich dan ook op de preventie van discriminatie en racisme evenals op de verbinding tussen mensen en gemarginaliseerde groepen. De melder staat ten alle tijden centraal.