Pakhuis de Zwijger en Fotograaf des Vaderlands Marwan Magroun slaan de handen ineen voor “Marwan Represents”. Een programma dat veelbelovende jonge fotografen een podium biedt voor het stimuleren van vernieuwing binnen de fotografie. De eerste gasten zijn Maryam Touzani en Densley Annastatia. Tijdens het programma delen ze hun inspiratie, motivaties en het verhaal achter hun intrede in de wereld van fotografie.

Over de sprekers:

Marwan Magroun is een veelbekroonde Nederlands-Tunesische commerciële en documentaire fotograaf en regisseur. Hij is tevens de huidige Fotograaf des Vaderlands. Zijn werk richt zich op het herdefiniëren van de hedendaagse visuele cultuur. Magroun streeft ernaar deze toegankelijker en inclusiever te maken door gebruik te maken van de kunst van storytelling. Hij beschouwt dit als een noodzakelijke toevoeging aan ons collectieve geheugen, waarbij het versterken van mensen een belangrijk resultaat is. Zijn biculturele achtergrond geeft hem diverse perspectieven op sociale onderwerpen zoals identiteitsontwikkeling en representatie. De stedelijke context is zijn speeltuin, met interesses die zich verdiepen in straatcultuur, muziek, mode, design en stedelijke architectuur.

MAryam Touzani is een fotograaf die in Rotterdam woont. In 2023 heeft ze haar bacheloropleiding afgerond aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk richt zich op documentairefotografie en behandelt thema’s zoals interculturele identiteit en ontheemding. Als dochter van Marokkaanse migranten doorbreekt Touzani traditionele beeldvorming door beeld en tekst te combineren. Ze werd in 2023 tentoongesteld bij Melkweg Expo en was deel van het FOTODOK’s Lighthouse-programma, en maakt deel uit van het Foam Talent-programma in 2024-2025.

Densley Annastatia is een fotograaf die momenteel studeert aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hij onderzoekt zijn eigen identiteit en duikt in zelfontdekking via zijn foto’s. Zijn werk is meer dan alleen beelden; het is een verhaal dat zijn eigen lagen ontvouwt. Het raken van onderwerpen als; vriendschap, mannelijkheid en zijn roots van Curaçao. Annastatia gebruikt landschappen, sfeerbeelden en portretten om het gevoel van zijn omgeving vast te leggen, gevormd door zijn achtergrond en ervaringen.

Partners
De moderator van dit programma is
Dymphie Braun
Programmamaker & moderator