Hoe kan Amsterdam een thuis zijn waar mensen tot bloei komen, en tegelijkertijd het welzijn van alle mensen en de gezondheid van de planeet respecteren? Op basis van die vraag ontwikkelde de gemeente samen met de Britse econoom Kate Raworth een stadsdonut; een soort kompas om richting te geven aan de toekomst van de stad. Anderhalf jaar later analyseren we samen met de Amsterdam Donut Coalitie en sleutelspelers in de stad hoe we er nu voor staan en verder kunnen. En kandidaat raadsleden delen hun visie.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over de sprekers:

Mats Siffels, Rieta Aliredjo, Sumadi Bambang Oetomo en Willem van Winden zijn allemaal onderdeel van de Amsterdam Donut Coalitie, een netwerk van lokale veranderaars, die de donut in Amsterdam in de praktijk brengen. Zij vertellen in dit programma wat dat betekent, hoe het er in de stad voorstaat wat betreft sociale en duurzame opgaven en welke volgende stappen er nodig zijn.

Kandidaat-raadsleden Imane Nadif (GroenLinks), Stijn Nijssen (VVD), Erik Schmit (D66) Lian Heinhuis (PvdA), Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) en Juliet Broersen (Volt) reageren op de verhalen vanuit de Amsterdam Donut Coalitie en vertellen of en hoe zij door willen op de weg die is ingeslagen met de stadsdonut.

Dit programma is ontwikkeld door
Thomas van de Sandt
Programmamaker Duurzame Stad
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksAmsterdam Kiest

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. In Amsterdam Kiest gaan wij in gesprek met de kandidaten voor de nieuwe Raad. Wat zijn hun plannen? Hoe willen zij Amsterdammers betrekken bij het bestuur van de stad? En waarom moeten wij op hun partij stemmen?