Social media is overal tegenwoordig. Velen worden er ’s ochtends mee wakker en zijn er gedurende de dag tot en met ’s avonds laat mee in de weer. Er valt dus niet te ontkennen dat social media een behoorlijke impact heeft op ons dagelijkse leven. Hoe zit dat met de relatie tussen social media en onze mentale gezondheid? Wat voor effect heeft jouw gebruik van social media op je mentale gezondheid? Is het een behulpzame tool in je dagelijkse leven, om snel contact te maken met vrienden en gedurende de dag up-to-date te blijven? Gebruik je het vooral als een vorm van entertainment? Of ervaar je ook de negatieve kanten ervan? Zorgt het bijvoorbeeld voor ongewilde afleiding of raak je er zelfs van gestrest?

Tijdlijn
17:30 - 18:00 uur

Deuren open: inloop.

18:00 - 19:00 uur

Jeugdpsychiater Joep Sins zal een korte presentatie geven over onderzoeken die gedaan zijn naar social media gebruik onder jongeren.

Psycholoog Tola Agbaje geeft een presentatie over de invloed van social media op de mentale gezondheid.

19:00 - 20:00 uur

Werksessie waarin we aan de slag gaan met de inhoud. Ondertussen wordt er eten geserveerd.

Tijdens deze 22e editie van Jong Amsterdam gaan we onderzoeken welke invloed social media heeft op jouw mentale gezondheid. Tijdens dit programma krijg je de mogelijkheid om te reflecteren op je eigen relatie tot, en omgang met, social media. Door met elkaar in gesprek te gaan, onderzoeken we wat voor invloed jouw gebruik van social media heeft op je mentale gezondheid. Joep Sins, jeugdpsychiater, zal een korte presentatie geven over onderzoeken die gedaan zijn naar social media gebruik onder jongeren. Vervolgens zal psycholoog Tola Agbaje een presentatie geven waarin ze ook praktische tips en tricks deelt. Vervolgens gaan we tijdens een werksessie aan de slag met de informatie en kun je reflecteren op het geleerde en zo tot nieuwe persoonlijke inzichten komen.

In samenwerking met
ProgrammareeksJong Amsterdam

Hoe is het om in Amsterdam op te groeien? Wie zijn ‘de Amsterdamse jongeren’? Wat willen ze? Kan Amsterdam brengen wat deze jongeren nodig hebben? We nodigen jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft.