Let op: neem een yogamat (of dikke handdoek) mee naar dit event om deel te nemen aan de yoga sessie.

Onder het motto Samen020 is van 10 t/m 16 oktober de Amsterdamse week van de mentale gezondheid. Op verschillende plekken in de stad word je geïnspireerd om aan de slag te gaan met je mentale gezondheid. Bij New Metropolis Nieuw-West staat deze avond de mentale gezondheid van jongeren centraal met als stelling: community care starts with self care!

Tijdens deze 21e editie van Jong Amsterdam gaan we in gesprek met militair Robin Imthorn over het belang van self care. Hoe zorg je voor jezelf? Hoe maak je ruimte voor je eigen mentale gezondheid? En als je eenmaal goed voor jezelf zorgt, hoe kan je iets voor een ander betekenen? We sluiten de avond ontspannen af met een yoga sessie onder leiding van de inspirerende yogadocente Aja. Gedurende de avond zal singer-songwriter Esayah enkele nummers performen.

Wat gaan we doen?
18:30 - 19:00 uur

Inloop

19:00 - 19:45 uur

Talk met Robin Imthorn

19:45 - 20:00 uur

Pauzemoment

20:00 - 21:00 uur

Yoga met Aja

© Instagram: @lameiae

Samen020

Beteken iets voor een ander en doe mee aan Samen020, de Amsterdamse Week van de Mentale Gezondheid 2022! Van 10 tot en met 16 oktober word je op meer dan 20 pekken in de stad gratis geïnspireerd om aan de slag te gaan met je mentale gezondheid.
Dit jaar organiseren we activiteiten met als thema: Samen020. Want samen zijn wij Amsterdam. We hebben elkaar nodig voor een bloeiend leven. Iets betekenen voor elkaar is hierin belangrijk. Dat kan van een kopje koffie drinken met een nieuwe buur tot een disco organiseren. Iets betekenen voor een ander helpt bij het verminderen van stress, verdiept nieuwe contacten en geeft nieuwe inzichten. Ook kan het je gevoel en zelfverzekerdheid positief beïnvloeden. Laat je inspireren in talkshows, buurtbijeenkomsten, een schilderworkshop in het Van Gogh of de ‘Lekker in je Vel’ markt. Alle activiteiten in de Week vind je hier: https://thriveamsterdam.nl/samen020.
Partners
ProgrammareeksJong Amsterdam

Hoe is het om in Amsterdam op te groeien? Wie zijn ‘de Amsterdamse jongeren’? Wat willen ze? Kan Amsterdam brengen wat deze jongeren nodig hebben? We nodigen jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft.