Een jaar na de uitbraak van het coronavirus zien we de effecten om ons heen. Naast de lichamelijke effecten van het virus zien we ook zware mentale gevolgen van de maatregelen. Jongeren zitten al meer dan een jaar thuis. Ze moesten online met een nieuwe studie starten. Vrienden zien is lastig. Veel werk is verdwenen. Jongeren vervelen zich.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Welke effecten heeft dit alles op de mentale gezondheid van jongeren in Amsterdam? Hoe gaan de jongeren om met ongeloof in hun eigen gemeenschap over deze problematiek? Wat wordt er aangeboden voor deze groep? Een programma vol verhalen van verhalen van ervaringsdeskundigen, professionals en meer.

Dit programma komt voort uit de Nieuw Amsterdam Academie die we in de voorjaarsvakantie van 2021 hebben gedraaid. Met de deelnemers van deze lichting is dit programma gemaakt en uitgevoerd. Dank daarvoor La Keisha, Nathan, Sara, Funda en Sabrina.

DossierNieuw Amsterdam Academie
Vaardig
Dit programma gaat over
De moderator van dit programma is
Fouad Lakbir
Storyteller
ProgrammareeksJong Amsterdam

Hoe is het om in Amsterdam op te groeien? Wie zijn ‘de Amsterdamse jongeren’? Wat willen ze? Kan Amsterdam brengen wat deze jongeren nodig hebben? We nodigen jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft.