De term ‘intersectionaliteit’ komt veel voor in de media, maar wordt nog niet altijd begrepen. In deze lezing wordt de term toegelicht en uitgediept: wat betekent ‘intersectionaliteit’ eigenlijk? Wat is de geschiedenis van het concept? Wat zijn de ‘zeven vinkjes’ en waarom zijn het precies die zeven? En bovendien: waarom is dit allemaal relevant voor de praktijk?

Sarita Bajnath is eigenaar van Privilegetraining.nl en bestuurslid van het Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost. Zij trainde meer dan 16 duizend mensen op het gebied van privileges en intersectionaliteit.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2022

Als onderdeel van de coalitie Samen Tegen Racisme organiseren Pakhuis de Zwijger en het Comité 21 Maart dit jaar de vierde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme. Dit in de aanloop naar de landelijke demonstratie die jaarlijks plaatsvindt in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme die valt op 21 maart. De Week Tegen Racisme 2022 biedt een interdisciplinair programma vol kunst, films, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zoals politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme.