Hoe kan design bijdragen aan de samenleving van morgen? Welke oplossingen biedt creativiteit als het gaat om vraagstukken als duurzaamheid en inclusiviteit? In de talkshow Impact Studio praten we met ontwerpers, designers, architecten en overige makers die zich toeleggen op een betere toekomst, met een toespitsing op duurzaamheid, diversiteit en dataficering. In deze aflevering praten we onder andere over zonne-energie en – zoals iedere aflevering – over een impactvolle uitvinding uit de geschiedenis.

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Gebruik de reserveerknop om je plekje veilig te stellen. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.

Marjan van Aubel is een bekroonde zonne-ontwerper wiens innovatieve praktijk zich uitstrekt op het gebied van duurzaamheid, design en technologie. Van het werken met uitbreidbare materialen tot het thuis integreren van zonnecellen die het fotosyntheseproces in planten nabootsen; ze voegt een dubbele functie toe aan objecten en zet ze aan het werk. Door haar praktijk streeft ze ernaar onze huidige relatie met zonnetechnologie opnieuw te definiëren en de overgang naar alomtegenwoordigheid te versnellen.

Ontwerper en professor Paul Mijksenaar neemt ons iedere twee weken mee in het item Uitvinding van de WeekWat zijn impactvolle ontwerpen uit de geschiedenis? Welk design gebruiken wij dagelijks zonder er bij stil te staan? Een minicollege vanuit zijn huiskamer.

Mediapartner