De Stad

Holland Park in aanbouw

Holland Park zal in de toekomst 5200 woningen tellen, hoe gaat deze wijk er uitzien?
woensdag 24 jun, 20.30
wo 24 jun, 20.30
Online via LIVECAST

Wie deze buurt als kantorenterrein kende, zal het niet meer herkennen. Aan de overkant van de Gooiseweg, aan de rand van Zuidoost, verreist een opvallende woonwijk: Holland Park. Het centrum en de studentencampus van deze wijk in Diemen zijn bijna volledig ontwikkeld, terwijl de bouw van Holland Park West en Holland Park Zuid de komende jaren zal gaan beginnen. In totaal komen er rond de 5200 woningen in de wijk. Deze avond kijken we naar de bouwplannen: Hoe gaat het gebied eruit zien en wie gaan er wonen? En hoe gaat dit gebied in Diemen zich verhouden tot Zuidoost?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

We starten de avond met Lars van Engelen (Snippe Projecten) en Rob van Bijleveld (Projectmanager Holland Park), die ons op de hoogte stellen van alle ins en outs rondom Holland Park.

Lars van Engelen is vanuit zijn positie bij Snippe Projecten betrokken geweest bij het initiëren van Holland Park en zal meer vertellen over de potentie die zij in dit gebied en deze locatie zien en wat voor soort wijk ze hier hopen te creëren. Het Parool kopte al over de kleurrijke architectuur in het centrum, hoe gaat dit deelgebied straks visueel aansluiten bij de andere deelgebieden?

Projectmanager Rob van Bijleveld zal meer vertellen over de stand van zaken in de vier deelgebieden van de wijk: Holland Park, Holland Park Zuid, Holland Park West en de campus. In welk stadium zijn de bouwactiviteiten of ontwikkelplannen voor deze deelgebieden? En hoe verhouden zij zich naar elkaar en naar de nabijgelegen wijken in Zuidoost? Welke voorzieningen kunnen bewoners en omwonende hier binnenkort genieten?

Hierna gaan we verder in op Holland Park West Parkbuurt. Dura Vermeer en BPD wonnen samen de tender met hun ontwikkelcombinatie Xplore. Edward Zevenbergen (BPD) zal meer vertellen over het ontwerp, de openbare ruimte en buurtvoorzieningen. In dit gedeelte van Holland Park zullen water en groen veel ruimte krijgen.  Arne Lijbers (Mecanoo Architects) gaat ons een inkijk geven in hoe ze de eenzijdige aanplant gaan verruilen voor een duurzamere en veelzijdige groenvoorziening, om zo de biodiversiteit een boost te geven.

woensdag 24 jun, 20.30
Online via LIVECAST