Steeds vaker komt het mbo onderwijs positief in het nieuws. Als het beeld dan toch negatief is, blijkt dat vaak onterecht. Het mbo is de smeerolie van de samenleving. In deze aflevering worden de uitdagingen besproken waar het MBO vaak mee te maken heeft. Waaronder de aantrekkelijkheid van het mbo, en de aansluiting op de arbeidsmarkt na een MBO-opleiding. Wij focussen ons zowel op de lokale MBO’s in de metropool Amsterdam als relevante landelijke agendapunten.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Wat gaan we doen?
19.00 - Entree & ontmoetingsmoment met muziek van DJ DansPeter

Leraren en andere geïnteresseerden ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje, en een drankje. Verder hebben we voortaan tijdens de inloop naast hele leuke gesprekken ook hele kekke deuntjes en beats, van niemand minder dan DJ DansPeter (Pim Sonnenberg)!

20:00 - Start panelgesprek

In gesprek met onze panelleden waarbij de Amsterdamse leraren ervaringen uitwisselen met elkaar en de gasten. Er is tijdens dit deel uiteraard ook ruimte voor vragen en reacties uit de zaal.

21:00 - Borrel

We zetten het gesprek voort in het café onder het genot van een drankje.

Praat mee!

Ben jij een leraar en heb je ideeën, thema’s die je graag wilt bespreken, vragen waar je mee zit of wil je gewoonweg een verhaal delen om anderen te inspireren? Geef het dan vooral aan ons door en want we geven je graag een stem en een plek op het podium bij een volgende Amsterdamse Lerarencafé.

Neem contact met ons op door een mail te sturen naar Bedel ([email protected]), onder andere verantwoordelijk voor de programmering Onderwijs bij Pakhuis de Zwijger.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.