De macht van big tech heeft zich inmiddels stevig verankerd in onze Amsterdamse straten, huizen en levensstijl. Daardoor hebben we een groot deel van onze digitale data, infrastructuur, economie én het internet weggegeven aan platform-bedrijven. Hoe ziet Amsterdam er uit als we de digitale openbare ruimte inrichten vanuit de belangen van de Amsterdammers? In het Nieuw Amsterdam Akkoord 2022-2030, verkennen we hoe we de focus van de digitale stad kunnen verleggen van de platform-bedrijven naar de samenleving.

 

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierNieuw Amsterdam Manifest

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 ontwerpen we samen het collegeakkoord 2022-2030. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Akkoord, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar.

Deze sessie nemen we de toekomst van onze digitale stad gezamenlijk onder de loep.

Wil je mee praten?

Kom dan naar Zoom!

ProgrammareeksNieuw Amsterdam Manifest 2022-2030

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit 'Nieuw Amsterdam' hebben we tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Manifest, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar. In verschillende fases werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.