In het nieuwe station Driebergen-Zeist zijn veel duurzame en circulaire principes toegepast, zowel technisch als in de samenwerking en de omgeving. Het is tot stand gekomen na jaren van planvorming in een weerbarstige projectpraktijk met veel tegenstrijdige belangen. Dit vergde vaak het uiterste van de ontwerpers, projectmanagers en bouwers. In dit seminar wordt de première vertoond van de documentaire die hierover is gemaakt. Aan de hand hiervan zullen TU-masterstudenten (als ontwerpers en projectmanagers van de toekomst) met de projectmanagers van ProRail, Arcadis en BAM debatteren over de vraag: ‘Hoe maak je een project integraal duurzaam?’
Met Karin van Helmond, projectmanager bij ProRail en Pim van de Kragt, Senior Projectmanager bij Arcadis.
Dit is een herhaling van de uitzending op dinsdagochtend 2 februari om 9.30 uur, daardoor is het niet meer mogelijk om vragen te stellen.
Elke ochtend tijdens ProRail op de week van de circulaire economie beginnen we met een column, vandaag Experimenteren met tweedehands wissels door de COO van ProRail, Ans Rietstra.
DE WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE
Tijdens de Week van de Circulaire Economie, van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari 2021, biedt ProRail van maandag t/m vrijdag een online programma aan met webinars over de vraag “Wat is de duurzame en circulaire toekomst van het Nederlandse spoor?” Samen met Bureau Spoorbouwmeester, NS Stations, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat geven we in vijf ochtenden inzicht in het circulaire denken en doen van de Nederlandse spoorsector.