25 jaar geleden kwam de documentaireserie Girls Girls Girls uit, een serie waarin een groep bi-culturele vrouwen gevolgd werd in hun dagelijks leven en in gesprek ging over wat het voor hen betekent om in Nederland op te groeien. Regisseur Soulaima El Khaldi zag de serie als tiener en de openheid van de vrouwen maakte diepe indruk. Het was aanleiding voor haar om vier van deze vrouwen opnieuw op te zoeken. In een nieuwe serie Girls Girls Girls verkenden ze samen wat er sindsdien is veranderd. Maar hoe nu verder? Wat is er nodig om de komende 25 jaar stappen te zetten?

Over de sprekers

Soulaima El Khaldi is programmamaker met jarenlange ervaring op het gebied van sociaal-maatschappelijke thema’s. Daarbij richt zij zich vooral op culturele diversiteit, identiteit en sociale klassen.

Gülsen Alkan is voormalig advocaat en organisator van het Kizomba Festival. 25 jaar geleden nam zij deel aan de docu serie Girls Girls Girls.

Yên-Nhi Lê is model en interdisciplinair kunstenaar. In haar werk verwerkt zij onder andere haar Vietnamese achtergrond. Eerder maakte zij de documentaire Scars of War.

Patrisha Hassell is onlangs afgestudeerd in de rechten en is voorvechter voor mensen met een beperking.

Assmaa Kammite is psycholoog, gespecialiseerd in inter- en transculturele zorg.

Over Girls Girls Girls

25 jaar geleden kwam de documentaireserie Girls Girls Girls uit, een serie waarin een groep bi-culturele vrouwen gevolgd werd in hun dagelijks leven en in gesprek ging over wat het voor hen betekent om in Nederland op te groeien. Voor regisseur Soulaima El Khaldi was deze serie een aanleiding om vier van deze vrouwen opnieuw op te zoeken en de vraag te stellen: wat is er veranderd, en wat is hetzelfde gebleven? Hoe tolerant was Nederland in die tijd als je afweek van de norm en hoe staan we er nu voor? Samen maken ze de balans op in een nieuwe serie Girls Girls Girls.

 

 

DossierFemCity
Inclusief
Dit programma is ontwikkeld door
Romy Heymans
Hoofdredacteur
Partners
De moderator van dit programma is
Ciana Mayam
Presentator en programmamaker
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.