Voorlopig geen bruggen, maar wel meer pontjes. Het stadsbestuur heeft besloten de gelden voor de bruggen uit de begroting te halen en in plaats daarvan in te zetten op verbeterde pontverbindingen. Hoewel dit geen definitieve ‘nee’ is heeft het besluit heeft veel losgemaakt in Noord en de rest van de stad. Hoe verbeteren we de verbinding tussen de twee delen van onze stad? Zijn betekenisvolle verbeteringen mogelijk met alleen pontjes? Daarover gaan wij in gesprek met Amsterdammers en hun Raadsleden gaan we in gesprek over de bereikbaarheid van Noord.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Het eerste uur van dit programma is een opname voor AT5 en terugkijken via onze website en Youtube, aansluitend gaan we (zonder camera’s) in gesprek met de sprekers en de andere aanwezigen in de zaal.

We beginnen met in gesprek met Amsterdammers, met Myriam Corzilius (Amsterdamfietsmuseum en Stichting Fietscultuur Nederland), Bas Kok (auteur en journalist) en Ed Eringa (Fietsersbond Amsterdam).

Daarna spreken met we met Amsterdamse raadsleden. Elise Moeskops (D66), Kevin Kreuger (JA21) en Zeeger Ernsting (GL) gaan met elkaar in gesprek over sprong over het IJ en de ambities om beide kanten van het IJ beter met elkaar te verbinden.

Op dinsdag 11 oktober vroegen wij wethouder Melanie van der Horst van Verkeer en Vervoer naar de bruggen. Zie deze link voor het programma met daarin haar reactie.

Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
Mediapartner