Wegens omstandigheden is dit programma verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Hou deze pagina in de gaten voor updates!

Aan de rand van het dijkdorp Cruquius, net ten zuiden van Haarlem, ontwikkelt AM het woongebied Wickevoort. Tijdens deze tour naar Wickevoort vertellen de ontwikkelaar, de architect en enkele ondernemers waarom dit woongebied zo uniek is. We krijgen een tour langs de verschillende woningtypologieën en bezoeken diverse plekken zoals de duurzame boerderij ‘Hoeve Wickevoort’, waar bewoners zelf kunnen boeren, en zorglocatie Cruquiushoeve van SEIN. Ook leren we meer over op welke manier er rekening gehouden is met natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie in het gebied. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan!

Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Er vertrekt een bus vanuit Pakhuis de Zwijger om 13:30 naar Wickevoort. Indien je met eigen vervoer komt verwachten wij je uiterlijk 14:00 uur bij Wickevoort Informatiecentrum Cruquiusdijk 55, 2142 ER Cruquius. Om 17:00 uur vertrekken we weer terug naar Amsterdam. Vragen? Mail naar [email protected].

Dit programma is ontwikkeld door
Robbert Bovee
Programmamaker Ruimtelijke Stad
In samenwerking met
ProgrammareeksGebiedsontwikkeling

De druk op steden neemt de komende jaren geweldig toe, met diverse transities in het vooruitzicht. Niet alleen de grote steden, maar ook dorpen en regio’s veranderen sterk. Onder andere het aantal inwoners groeit of krimpt met maatschappelijke uitdagingen als gevolg. De eisen op het gebied van energie, water, technologie, voedselvoorziening en mobiliteit worden daarnaast alsmaar hoger. Gebiedsontwikkeling vormt passende oplossingen voor die uitdagingen van nu en morgen. Deze integrale planningsmethodiek houdt rekening met leefbaarheid, economische, ecologische, technologische en maatschappelijke uitdagingen van gebieden. Wat maakt een gebiedsontwikkeling veerkrachtig? Hoe ontwikkelen we aantrekkelijke woon- en werkgebieden die in staat zijn (mee) te veranderen? Hoe vergroten we de economische, ecologische, maatschappelijke en ruimtelijke veerkracht van steden en wat is daarvoor nodig? In deze programmareeks gaan we hierover in gesprek.