Creatieve Industrie

Garen spinnen uit oude kleren

Kickoff Amsterdam Reflow project: Per jaar belanden miljoenen kilo's textiel in de prullenbak en worden verbrand. Dat kan veel beter!
woensdag 9 sep 2020, 18.30
wo 9 sep 2020, 18.30
Online via LIVECAST

Hoor in dit eerste deel van het LIVECAST-tweeluik over circulair textiel alles over de Amsterdamse pilot van het Europese REFLOW-project. Hoe werken ontwerpers, producenten, textielinzamelaars en -verwerkers, beleidsmakers én burgers aan een alternatief voor fast fashion, met een langere levensduur voor onze kleding en textiel, meer hergebruik en recycling en minder verspilling en vervuiling? Stel ook vanuit huis jouw vragen.

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

De Amsterdamse pilot van het REFLOW-project werkt aan een volgend leven voor gebruikte kleren en textiel. Het project stimuleert diverse manieren van inzameling, om meer grondstoffen voor de recycling-industrie te krijgen. Aan de andere kant werkt REFLOW aan de vraag naar gerecycled textiel en het aanbod van nieuwe producten uit teruggewonnen grondstoffen. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen zelf als “changemaker” aan de slag kunnen gaan.

REFLOW wil alle stappen van het “textielwiel” verder helpen

Dit eerste deel van het tweeluik (9 sep) is de officiële lancering van REFLOW Amsterdam. We nemen je mee naar de plannen en de mensen achter dit programma. En laten de mensen aan het woord die nu al bijdragen aan een langer leven voor kleding en textiel.

In deel twee (16 sep) zoomen we in op het nieuwe landelijke beleidsplan van Stientje van Veldhoven over circulair textiel dat dit najaar in de kamer wordt behandeld. Wat voor feedback hebben experts en wat denk jij erover?

woensdag 9 sep 2020, 18.30
Online via LIVECAST