Wat betekent het voor vrouwen, nu en straks, om vruchtbaar te zijn in de 21ste eeuw? Vrouwen krijgen op steeds hogere leeftijd kinderen, en soms lukt dat dan niet meer. Daarom beslissen steeds meer vrouwen om eicellen in te vriezen, om zo hun fertiliteit te managen. Daardoor is een nieuwe werkelijkheid ontstaan: die van de baby-maakindustrie. VPRO Tegenlicht onderzoekt: denken we voldoende na over hoe de toekomst van het kinderen maken eruit zal zien? En wie laten we die toekomst vormgeven?

De Tegenlicht uitzending ‘Freezing Fertility‘ wordt op NPO2 uitgezonden op zondag 10 oktober om 22:05u.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Wat gaan we doen?
We gaan in gesprek over eicellen invriezen voor eigen gebruik en wat er allemaal aan zo’n besluit vooraf gaat. Ook hebben we het over de handel in eicellen. Als een eicel een commercieel verhandelbaar product wordt kun je ook kiezen voor een donor, toch? Wat betekent dat dan voor de mensheid? En als dat mogelijk is, en kinderen kunnen groeien in baarmoeders in laboratoria, wat kan er dan allemaal nog meer op dit gebied in de toekomst? Wie hebben we nodig om dat gesprek te voeren? Hoe willen we de toekomst van vruchtbaarheid vormgeven, en voor wie?

 

ProgrammareeksTegenlicht Meet Up

In de week na de uitzending van de Tegenlicht documentaire, zetten we -aan de hand van filmfragmenten - het gesprek voort, samen met de filmmaker, relevante gasten en het publiek.