Nieuw-West is een buurt met vele gezichten. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Maar wat vinden de bewoners zelf dat Nieuw-West is? Tegelijk weten we dat er veel gaat veranderen in de wijk. Fysiek gaat er veel veranderen. Het gezicht van de wijk, het uitzicht. Maar ook de mensen gaan veranderen. In dit project gaan we het beeld van Nieuw-West vastleggen. Van binnenuit.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Na een livecast met o.a. Mounir Raji & Cigdem Yuksel en een workshopreeks met Catharina Gerritsen is het tijd voor de volgende stap. Een middag samen zijn met foto’s, fotografen en meer.

Wat gaan we doen?

> Het is een open inloop middag, tussen 14.00 tot 18.00 uur

> We gaan samen met elkaar in gesprek over fotografie om te inspireren en te verbinden

> We gaan foto’s verzamelen om samen tot een expo over Nieuw-West te komen, dus neem je mooiste foto’s in/over Nieuw-West mee!

> De workshop deelnemers showen hun foto’s mee die ze schoten

> Er is de mogelijkheid om in de donkere kamer te duiken

> Het wordt daarnaast ook gewoon een gezellige middag met leuke mensen

ProgrammareeksNieuw-West in Beeld

Onder de noemer Nieuw-West in Beeld denken we na over de beeldvorming van dit Amsterdamse stadsdeel én gaan we er zelf actief mee aan de slag. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Het is dan ook een buurt met vele gezichten. We zien ook dat de stad constant aan het veranderen is. Wij vinden het belangrijk om hier bewust bij stil te staan en na te denken over hoe we dit stadsdeel vastleggen.