Nieuw-West is een buurt met vele gezichten. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Maar wat vinden de bewoners zelf dat Nieuw-West is? Tegelijk weten we dat er veel gaat veranderen in de wijk. Fysiek gaat er veel veranderen. Het gezicht van de wijk, het uitzicht. Maar ook de mensen gaan veranderen. Welke uitzichten ken jij. Welke uitzichten gaan verdwijnen? Welke mensen raken er uit zicht? Wie gaat er weg? Wie komt er bij? Waar leg jij de focus op?

Met in dit programma onder anderen

In deze workshopreeks gaan we het beeld van Nieuw-West vastleggen met fotograaf Catharina Gerritsen. Catharina woont zelf al een aantal jaren in Geuzenveld en deed meerdere fotografie-projecten in de buurt. Ze is naast fotograaf ook socioloog en ze schoot veel documentair werk. Ook fotografeert ze veel voor kranten en tijdschriften en zet ze zich in voor fotografie bij demonstraties.

De reeks bestaat uit 3 workshops die allemaal draaien om beeldvorming. We gaan met elkaar in gesprek hoe beeldvorming werkt, daarna gaan we zelf ook de buurt in om foto’s te maken die we daarna in workshop 2 gaan bespreken. De 3e en laatste workshop zullen we weer elkaar foto’s bespreken en werken we toe naar een expo in New Metropolis Nieuw-West.

> Workshop #1 – woensdag 26 mei 2021 – 17.00 tot 18.00 uur

> Workshop #2 – woensdag 2 juni 2021- 17.00 tot 19.00 uur

> Workshop #3 – woensdag 16 juni 2021 – 17.00 tot 19.00 uur

Eigen camera is handig, als je er geen hebt laat het weten in het inschrijfformulier.

> INSCHRIJVEN <

In samenwerking met
Fouad Lakbir
Storyteller
ProgrammareeksNieuw-West in Beeld

Onder de noemer Nieuw-West in Beeld denken we na over de beeldvorming van dit Amsterdamse stadsdeel én gaan we er zelf actief mee aan de slag. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Het is dan ook een buurt met vele gezichten. We zien ook dat de stad constant aan het veranderen is. Wij vinden het belangrijk om hier bewust bij stil te staan en na te denken over hoe we dit stadsdeel vastleggen.