De creatief staat erom bekend een vindingrijk en flexibel karakter te hebben. Deze eigenschappen kwamen de afgelopen maanden uitstekend van pas, toen verandering in veel situaties vereist was. Maar in een wereld die onvoorspelbaar is lijkt het soms moeilijk om het roer om te gooien.
Flip the switch – hoe doe je dat eigenlijk? Dit programma licht creatieve makers uit die de knop hebben omgezet.

  • Als head of PR bij HALAL helpt Ine Kim creatieven om samen te werken en hun concept te vertalen en te realiseren. Toen al het werk stil viel stelden zij zich de vraag “Wat kunnen we nu juist wel doen en hoe kunnen we onszelf vernieuwen?”. Samen met Halal lanceerden ze het platform ‘Lockdown Productions’, waarbij zelfstandige makers met elkaar worden verbonden.
  • Filmmaker en creatieve duizendpoot Safi Graauw begon met een studie Earth Science en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als selfmade filmmaker, strateeg & marketeer. Daarnaast is hij de oprichter van creatief platform Cavemen. Hoe kom je van Aardwetenschappen tot de kunst van het filmmaken? En wanneer overlappen deze twee werelden elkaar?
  • Toen het coronavirus zijn intrede deed zag filmproducent & podcastmaker Allen Grygierczyk kansen ontstaan. Hij gooide het roer om en greep de situatie aan om zich te storten op een lang gekoesterde wens; zijn eigen restaurant. Klein begonnen vanuit zijn keuken thuis en ondertussen wekelijks te vinden op een gastlocatie in Bos en Lommer onder de naam Mizeria.
  • Een half jaar lang werkte fotograaf Sabine Rovers aan haar afstudeerproject, totdat ze twee maanden voor de deadline alles om moest gooien omdat het land in lockdown ging. Ondertussen is ze glansrijk afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met haar project ‘Cowboy Kees’.

via GIPHY

 

Dit programma is ontwikkeld door
Floris Burgers
Stagiair Creatieve Stad
ProgrammareeksUncovering Creatives

Wie zijn de frontrunners die hun stempel drukken op de creatieve scene van Amsterdam en omstreken?