Anjez Winkler is dichteres en postvrouw. De werken in deze tentoonstelling zijn ontstaan tijdens wandelingen voor, na en tussen haar postrondes door in Amsterdam Nieuw-West. Alle foto’s zijn gemaakt met een mobiele telefoon. Daar waar we normaal gesproken denken aan zwerfafval of onkruid, wat zo snel mogelijk moet worden opgeruimd, ziet Anjez schoonheid en poëzie. Zwerfverhalen / Wandering Stories is de afgelopen maanden te zien geweest in New Metropolis Nieuw-West. Vandaag is de laatste dag waarop de tentoonstelling te bekijken is. Gedurende de finissage (19:00 – 21:00 uur) bouwen we de tentoonstelling af, dus kom langs en neem een foto uit het archief mee naar huis!

Locatie: New Metropolis Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam).

Over de sprekers:

Anjez Winkler studeerde literatuur aan de Universiteit Leiden en treedt op als spoken word-artiest. Ze heeft als zodanig deelgenomen aan evenementen in Ruigoord en de Roze Tanker in Noord.

Edith Winkler is de zus van Anjez en haar vertegenwoordiger voor deze gelegenheid, ze is tevens curator van de tentoonstelling in samenwerking met New Metropolis Nieuw-West. Vanuit haar eigen praktijk, W-Architectuurstudio, werkt ze aan onderzoek- en ontwerpprojecten gericht op gebruikers, variërend van interieurarchitectuur tot multispecies urbanisme.

ProgrammareeksNieuw-West in Beeld

Onder de noemer Nieuw-West in Beeld denken we na over de beeldvorming van dit Amsterdamse stadsdeel én gaan we er zelf actief mee aan de slag. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Het is dan ook een buurt met vele gezichten. We zien ook dat de stad constant aan het veranderen is. Wij vinden het belangrijk om hier bewust bij stil te staan en na te denken over hoe we dit stadsdeel vastleggen.