De ruimte in de stad – om te wonen, te werken, je te verplaatsen en je te vermaken – wordt steeds schaarser. Maar die schaarste raakt de één harder dan de ander. Factoren als je afkomst, opleiding, gender, seksuele voorkeur of fysieke conditie bepalen in welke mate je kan meedingen naar het succes van de stad. De effecten van gentrificatie en segregatie worden het meest gevoeld door de minst bevoorrechte groepen. Het intersectioneel feminisme stelt ons in staat om te zien hoe stedelijke ongelijkheid door verschillende mensen, verschillend wordt ervaren. Hoe kunnen we vanuit dit perspectief werken aan oplossingen voor een meer rechtvaardige en inclusieve stad?

DossierFemCity
Inclusief

Tijdens deze avond nodigt Stichting WomenMakeTheCity je uit om mee te denken over feministische oplossingen voor de rechtvaardige stad. We laten je graag zien hoe wij hier de afgelopen jaren aan hebben gewerkt en nodigen je uit om kennis te maken met ons netwerk. We hebben een inspirerend programma voorbereid, met Spoken word, sprekers, en debat. Na afloop ontmoeten we je graag in het café van Pakhuis de Zwijger! We nodigen iedereen uit die zich inzet voor een meer rechtvaardige stad. Als we elkaar leren kennen kunnen we elkaar versterken, zodat we samen kunnen werken aan een stad voor iedereen!

Dit programma is georganiseerd in samenwerking met Femcity en Women’s March Nederland en mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.

Dit programma is ontwikkeld door
Partners
De moderator van dit programma is
Dija Kabba
Moderator en podcastmaker
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.