Zet je eigen creativiteit in voor verandering. Tijdens de Fashion Revolution Week wil het Nederlandse FR team de kracht van storytelling gebruiken om te kijken hoe we gezamenlijk ons koopgedrag kunnen aanpassen, en weer op een positieve manier met onze kleding kunnen omgaan. Je schrijft een brief om vaarwel te zeggen naar het verleden en een nieuwe toekomst in te luiden. Jouw verhaal komt terecht op de “garment stories wall” en een spoken word artist zal alle teksten gebruiken om een eigen samenvatting te maken tijdens de finale van het Circular Textile Festival.

Let op: als je reserveert voor dit onderdeel, reserveer je voor het overkoepelende programma van het Circular Textile Festival. Met jouw aanmelding ben je welkom bij alle onderdelen van het festival.

Met in dit programma
Yophi Ignacia
Dieuwertje de Wagenaar

Fashion Revolution Week
Dit programma is onderdeel van de Fashion Revolution Week, die dit jaar als thema “Money, Fashion, Power” heeft. Hoe zorgen onze aankopen voor het verduurzamen of juist uitbuiten van de waardeketen van textiel? Fashion Reolution organiseert hierover verschillende events rond onder andere cultural appropriation, gedrag, machtsongelijkheid en kolonialisme.

Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksReflow

Laat je textiel niet in rook op gaan! Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel in de prullenbak en worden verbrand. Help mee dit te stoppen en alle waarde uit textiel te halen. Van kleding tot schoenen en van handdoeken tot beddengoed en gordijnen. Koop minder nieuw, ruil, verkoop of geef weg, repareer en recycle. Partners van het Amsterdam Textiel Reflow project zijn; gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, BMA-Techne en Waag. Gesubsidieerd EU horizon 2020.