Vanaf 18:00 zenden wij Nederland-Roemenië uit in ons cafe.

In heel Europa worden ambitieuze plannen voor grens overstijgend treinverkeer gesmeed. De plannen moeten het voor de reiziger aantrekkelijker maken om lange buitenlandse reizen voor bijvoorbeeld vakanties of zakentrips met het openbaar vervoer af te leggen: dus goedkoper, sneller en frequenter. In Nederland hebben verschillende vervoersbedrijven de ambitie om de concurrentie aan te gaan met NS op het internationale treinnetwerk. Met de plannen van onder andere Arriva, Qbuzz, GoVolta en European Sleeper zou de keuze voor een internationale treinreis voor de reiziger flink toenemen. Tijd om deze plannen te beschouwen en een voorschot te nemen op een nieuw, aantrekkelijk Europees treinnetwerk. Interrail is vanavond ook aanwezig om je meer te vertellen over de mooiste treinreizen door Europa, en ze geven zes Interrail-passen weg waar jij kans op maakt!

 

 

 

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over Eurail

Eurail geeft reizigers over de hele wereld de kans om flexibel en grenzeloos met de trein door Europa te reizen. Met een Eurail of Interrail Pas (respectievelijk voor niet-Europese en Europese burgers) kunnen reizigers van alle leeftijden gebruikmaken van een uitgebreid netwerk van trein- en veerbootverbindingen om door en tussen tot wel 33 landen te reizen. Eurail en Interrail Passen zijn verkrijgbaar via de webshops op Eurail.com en Interrail.eu, maar ook via een uitgebreid netwerk van vertrouwde distributiepartners over de hele wereld. Eurail B.V. is eigendom van meer dan 35 Europese spoorweg- en veerbootmaatschappijen en is gevestigd in Utrecht. Ga voor meer informatie naar www.eurail.com of www.interrail.eu.

Over de sprekers

Chris Engelsman is mede-oprichter van European Sleeper. Samen met Elmer van Buuren besloot Chris het reizen met de nachttrein terug op de kaart te zetten, door in 2021 een nieuwe Belgische-Nederlandse spoorwegmaatschappij op te richten. Sinds 25 mei 2023 rijdt de Good Night Train van European Sleeper drie keer per week tussen Brussel, Amsterdam, Berlijn en Praag.

Marieke Koekkoek is sinds 31 maart 2021 lid van de VOLT-fractie in de Tweede Kamer. Ze werkte eerder als advocaat in Amsterdam en deed promotieonderzoek aan het Leuvens Universitair Centrum voor Global Governance Studies. Eind mei presenteerde ze haar initiatiefnota voor een snel en betaalbaar Europees spoor. Een compleet plan waarmee we hoofdsteden aan elkaar verbinden met hogesnelheidslijnen, regio’s niet begrensd worden en de stap naar klimaatneutraal reizen gezet wordt.

 

De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartners