Op zondag 16 oktober organiseert New Metropolis Zuidoost in samenwerking met, en bij restaurant Elixer een bijzondere dag om Wereld Voedseldag te vieren. Kom ook en lever je recept in! Samen maken we dan een buurtkookboek. De recepten worden ter plekke gemaakt en geproefd. Een week later kunnen de deelnemers het kookboek gratis ophalen. Kom ook genieten van stand-up comedy en meepraten tijdens de talkshow, gemodereerd door Fadoua Alaoui.

Het programma
13:00 - 15:00 - BUURTKOOKBOEK MAKEN

We roepen onze buurtgenoten op om langs te komen met hun eigen favoriete gerecht. Een fotograaf legt je gerecht en het recept vast voor in het buurtkookboek. De deelnemers kunnen dit kookboek een week later gratis ophalen. Proef van elkaars specialiteiten en leer je buurtgenoten beter kennen. Wie wil kan ook advies krijgen van de chefkoks van Elixer over hoe je jouw recept goedkoper, gezonder en/of duurzamer maakt. Stuur je recept op voorhand in om advies te kunnen krijgen, of breng je recept langs bij Restaurant Elixer.

15:00 - 16:00 - STAND-UP COMEDY PROGRAMMA

Samen eten is ook samen genieten en lachen. Vier comedians schijnen hun licht op de sociale waarde van voedsel maar dan wel op humoristische wijze:

16:00 - 17:30 - TALKSHOW BIJ ELIXER

Talkshow van New Metropolis Zuidoost bij Restaurant Elixer over de sociale en maatschappelijke waarde van eten. Wat is de sociale waarde van eten? Hoe leg je zoiets vast? En hoe bevorder je dit?

17:00 - 19:00 - NABABBELEN EN BORRELEN

Over de sprekers

Collin Edson is presentator, cabaretier/stand up comedian en acteur. In 2013 kwam Collin Edson’s eerste avondvullende theatervoorstelling uit: ‘Kompas’. In april 2022 won hij de Ramses Shaffy prijs met ‘Tata Stima’ tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ook werd hij 2e in de populaire Rotterdam Comedy Network competitie. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe theatervoorstelling ‘Fiesta’ dat in januari 2023 moet uitkomen. Het is ALTIJD lachen met Collin Edson.

Ghislaine van der Nat (Breda 1971) is een geboren optimist en ontzettend vrijgezel. Ze heeft een cv waar niemand chocola van kan maken en is enthousiast co-ouder van een zoon. Ghislaine is, naar eigen zeggen, part time stand-up comedian in opleiding en stond in januari 2018 voor het eerst op een podium grappen te vertellen. Tot haar verbazing stond ze een half jaar later in de finale van de Comedy Talent Award van het UICF in Utrecht. Sindsdien beklimt ze minstens 1 keer per week een podium of een kratje. Ze is zo’n type dat zelf de slingers ophangt, maar vervolgens wel te lui is om diezelfde slingers weer op te bergen. Dus ze hangen er het hele jaar. Wen er maar aan.

De Almeerse Syntje Kwasiba is opgegroeid met gospelmuziek. Ondanks dat ze al jaren niet meer had gezongen, heeft ze door de corona lockdowns inspiratie gevonden om op humoristische/satirische wijze songteksten te schrijven over alledaagse gebeurtenissen. Daar maakte ze filmpjes van die al gauw op social media rond gingen, maar nu deelt Syntje deze liedjes tijdens live optredens.

Michael Mars is een geweldige artiestennaam. Echter, hij heeft het al sinds zijn geboorte. Hoe zeer hij ook zijn best doet, een échte artiest is hij niet. Wat is hij wel dan? Hij is slungelig, lang, heeft een scheve bek en is sociaal onhandig als de pest. Hij staat bekend om zijn grievende humor richting zichzelf – én oh, daar heeft hij genoeg over te vertellen. Hij pakt altijd de sympathie van zijn publiek, heeft een hart van goud en is nog trouwer dan een hond.

In samenwerking met
Partners
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter