In april 2020 bekrachtigde het College van B&W de strategie Amsterdam Circulair 2020-2025. Om dat vorm te geven gebruikt de gemeente een speciaal voor de stad ontwikkelde uitwerking van het ‘donutmodel’ van de Britse econoom Kate Raworth. Het besluit trok wereldwijd de aandacht naar Amsterdam als ‘eerste Donutstad ter wereld’. De tentoonstelling EndLESS Amsterdam bij ARCAM toont onder andere de achtergronden bij het Donutstadmodel, een film van de Why Factory over Amsterdam als superverdichte stad en de uitwerking van gemeentelijk beleid in bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten. Samen met Marieke Doorninck en Winy Maas openen we de tentoonstelling.

Wil je deelnemen aan een virtuele rondleiding van de tentoonstelling EndLESS Amsterdam bij Arcam, en de virtuele borrel na dit programma? Klik dan hier.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Indira van ’t Klooster
Director Arcam
ProgrammareeksDag van de Stadsrand

Het aantal woningen in de stad neemt toe, maar de stad breidt niet uit. In een tijd waarin we bouwen in de stad om de landschappen te sparen, zijn de randen van onze almaar verdichtende steden belangrijke ontwikkelingsgebieden. In de ontwerpstudie ‘Het stadsranden-lab’, een initiatief van BNA Onderzoek en ARCAM, zijn vijf multidisciplinaire ontwerpteams op zoek gegaan naar nieuwe typologieën voor de stadsranden, waarbij vijf Amsterdamse stadsranden als testcase dienen.