De Stad

EndLESS Amsterdam

De circulaire stad in wording.
vrijdag 20 nov 2020, 16.00
vr 20 nov 2020, 16.00
Online via LIVECAST

In april 2020 bekrachtigde het College van B&W de strategie Amsterdam Circulair 2020-2025. Om dat vorm te geven gebruikt de gemeente een speciaal voor de stad ontwikkelde uitwerking van het ‘donutmodel’ van de Britse econoom Kate Raworth. Het besluit trok wereldwijd de aandacht naar Amsterdam als ‘eerste Donutstad ter wereld’. De tentoonstelling EndLESS Amsterdam bij ARCAM toont onder andere de achtergronden bij het Donutstadmodel, een film van de Why Factory over Amsterdam als superverdichte stad en de uitwerking van gemeentelijk beleid in bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten. Samen met Marieke Doorninck en Winy Maas openen we de tentoonstelling.

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Wil je deelnemen aan een virtuele rondleiding van de tentoonstelling EndLESS Amsterdam bij Arcam, en de virtuele borrel na dit programma? Klik dan hier.

vrijdag 20 nov 2020, 16.00
Online via LIVECAST